Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@01:31:27 GMT

صنعت کشاورزی بهترین جایگزین نفت در صادرات است

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۸۵۵۶

صنعت کشاورزی بهترین جایگزین نفت در صادرات است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پس از تحریم صنعت نفت ایران توسط آمریکا زنگ خطر اقتصاد وابسته به نفت به صدا در آمده است و کارشناسان طرح‌های جایگزینی برای چند کالایی کردن صادرات کشور ارائه داده‌اند. اما با گذشت چند سال عزم جدی از سوی برخی مسئولان برای کاهش وابستگی اقتصاد از فروش نفت خام دیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایمان فندرسکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره صادرات غیر نفتی ایران به کشورهای دیگر بیان کرد: ایران به لطف خداوند علاوه بر نعمت ذخایر نفت و گاز، سرشار از نعمت‌های بیشماری است که متاسفانه مسئولان برای استفاده از آنها برنامه‌ریزی مناسبی نداشتند.

وی با اشاره به صنعت کشاورزی یادآور شد: ایران به دلیل وسعت جغرافیایی به معنای واقعی دارای چهار فصل است و زمین‌های زارعی و باغات میوه و مرکبات می‌توانند منبع خوبی برای گسترش کشاورزی باشند.

ایران کشوری دارای 4 فصل است

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران با تاکید بر اینکه محصولات کشاورزی می‌تواند جایگزین مناسبی برای بخش زیادی از فروش نفت خام در حوزه صادرات باشد، گفت: کشورهای همسایه و عربی عمدتا به دلیل داشتن آب و هوای نامناسب صنعت کشاورزی مناسبی ندارد، در نتیجه آنها بهترین ظرفیت برای صادرات محصولات کشاورزی هستند.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر برخی از کارشناسان محیط زیست به دلیل اینکه ایران دچار خشکسالی شده است، کاشت و برداشت برخی از محصولات کشاورزی با نیت صادرات را مناسب نمی‌دانستند.

به گفته فندرسکی؛ روش‌های نوین صنعت کشاورزی نظیر آب‌رسانی قطره‌ای مشکل کم آبی کشور را حل کرده و مهندسان کشاورزی با استفاده از روش‌های غیر سنتی با مصرف میزان اندک آب می‌توانند این صنعت را گسترش دهند.

این دانشجوی دانشگاه مازندان با بیان اینکه صادرات نباید بی‌رویه و بدون حساب و کتاب باشد، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر صادرات برخی از محصولات کشاورزی یا شیلات به برخی از کشورهای همسایه نظیر عراق و کویت باعث کمبود محصولات یا گرانی غیر منتظره محصولات در بازارهای داخلی شده که نارضایتی مردم را در پی داشته است.

وی ادامه داد: صادرات نباید به بازارهای داخلی آسیب وارد کند و اگر مسئولان قصد صادرات محصولات کشاورزی را دارند باید با تامین زیرساخت‌ها و قرارداد با کشاورزان زمین‌های زارعی بیشتری را به محصول مورد نظر اختصاص دهند.

دولت حمایت کافی از کشاورزان نمی‌کند

فندرسکی با انتقاد از حمایت نکردن وزارت جهاد کشاورزی و مسئولان از کشاورزان گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید هر سال با کشاورزان برای خرید محصولات آنها قرارداد منعقد کند و فروش محصولات برای کشاورزان تضمینی باشد؛ اما متاسفانه این قراردادها به درستی اجرا نمی‌شود و کشاورزان زحمتکش با ضر مالی مواجه می‌شوند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندارن عنوان کرد: همچنین در اثر سو مدیریت و حمایت نکردن از کشاورزان در بسیاری از محصولات مانند گندم وابسته به کشورهای دیگر و واردات هستیم در حالی که زمین‌های زراعی برای کاشت و برداشت گندم موجود است.

وی با اشاره به اقتصاد وابسته به فروش نفت و گاز گفت: اقتصادی که وابسته باشد هیچ زمانی رشد نخواهد کرد و همواره مستعد آسیب‌های بیشماری از جمله تحریم، اخلال در صادرات و واردات، نبود خودکفایی داخلی و رشد در صنایع مختلف خواهد بود.

فندرسکی در پایان خاطرنشان کرد: دولت به خوبی متوجه اقتصاد بیمار و وابسته کشور شده است اما به دلایلی که برای کارشناسان و مردم نامعلوم است هیچ عزمی برای کاهش وابستگی اقتصاد به فروش نفت خام و گسترش صادرات محصولات غیر نفتی مانند صنایع دستی، کشاورزی، علم‌های دانش بنیان نمی‌کند.

انتهای پیام/

300 / 320 صادرات محصولات کشاورزی اقتصاد وابسته به نفت خشکسالی در ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: صادرات محصولات کشاورزی اقتصاد وابسته به نفت خشکسالی در ایران محصولات کشاورزی صادرات محصولات صنعت کشاورزی فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۸۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار