Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهمت چلنگ (Mehmet Celenk) استاد تاریخ مذاهب اسلامی، زبان فارسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اولاداغ ترکیه در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره اعمال تحریم‌های علمی آمریکا علیه ایران گفت: این تحریم‌ها از لحاظ علمی، کمی مشکل‌ساز است، ولی از نظر اخلاقی، بداخلاقی محسوب می‌شود. علم، هنر، فلسفه و بهداشت باید از سیاست جدا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا هیچ اخلاق سیاسی و تمدنی ندارد، بنابراین اگر درصدد اعمال تحریمی است، همه چیز را تحریم می‌کند که این از لحاظ انسانی خوب نیست.

تحریم‌های آمریکا، ضداخلاقی، ضد بشیریت و ضد انسانی است

وی ادامه داد: من یک دوست ایرانی داشتم که برای تحصیل در مقطع دکتری به ترکیه آمد، همسر او نیاز به دارو داشت که آن داروی مورد نظر در ایران نبود و در ترکیه هم پیدا نشد. من درخواست کردم که دارو را از اوکراین تهیه کنیم، اما در اوکراین هم این دارو موجود نبود. پس از آن من در ماه جولای در بوسنی هرزگوین بودم که توانستیم دارو را در آنجا پیدا کنم. دارو را با خود به استانبول آوردم و بعد با هواپیما به ایران فرستادم. طبیعتا یک شهروند معمولی نیاز به دارو دارد و به علت تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند آن را پیدا کند. این اقدام ضداخلاقی، ضدبشیریت و ضدانسانی است.

جهانیان اقدامات آمریکا در راستای تحریم‌ها را هرگز فراموش نخواهند کرد

استاد زبان فارسی در دانشگاه ترکیه گفت: این بدی‌ها و سختی‌ها برای آینده آمریکا خطرناک است، زیرا جهانیان بعدها اقدامات آمریکا در راستای تحریم‌ها را خواهند نوشت و هرگز آن را فراموش نخواهند کرد. شاید روزی بیاید که علیه آمریکا هم تحریم‌هایی انجام شود. البته من نیز تحریم‌هایی برای ‌آمریکا دارم به عنوان مثال تا به حال دعوت‌های علمی، هنری و مسافرتی از سوی آمریکا را نپذیرفته‌ام به این علت که آمریکا از تروریست‌ها پشتیبانی کرده و مردم جهان را اذیت می‌کند.

مهمت چلنگ ادامه داد: ما یک ضرب‌المثل ترکی داریم که این چنین است؛ «خرگوش قهر کرده، ولی کوه نشنیده است»؛ این یعنی اگر یک شهروند یا یک شخص معمولی ناراحت شود، شاید جهانیان به آن توجه نکنند، اما من این را از دیدگاه اخلاقی و انسانی قبول ندارم.

آمریکا بدنبال تغییر نظام ایران از طریق مردم بود

وی در واکنش به اینکه برخی کشورهای خارجی به دنبال تحریم‌های آمریکا، اساتید تراز اول ایرانی را تحریم کرده‌اند و به آنها اجازه تدریس در دانشگاه‌ را نمی‌دهند، گفت: همانطور که گفتم این اقدام از لحاظ علمی خوب نیست، آمریکا می‌خواست که مردم ایران ناراحت شوند و علیه رژیم‌شان شورش کنند. سیاست‌های آمریکا نیز به این بستگی دارد؛ آنها تنها منظورشان این نیست که دولت ایران را ضعیف کرده یا از علم جدا کنند، بلکه می‌خواهند ایرانیان ناراحت شوند، شورش کنند و در نهایت غوغا و هیاهو برپا شود.

ایران از نظر علم، هنر، فلسفه و فرهنگ بهترین کشور جهان اسلامی است

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه اولاداغ ترکیه گفت: به نظر من ایران از نظر علم، هنر، فلسفه و فرهنگ بهترین کشور جهان اسلامی است. این را بارها در کلاس‌هایم به دانشجویانم گفته‌ام. اگرچه تحریم‌ها بد است، اما برای ایران خوبی‎هایی هم آورده که موجب شده این کشور به نوعی خودکفا شود.

تحریم‌ها ایران را در بعد نظامی قوی‌تر کرد

وی اضافه کرد: ایران برای تامین اسلحه یا موارد دیگر توانست، تولیدات خاص خود را داشته باشد. اگر این تحریم‌ها وجود نداشت؛ مثل ترکیه یا کشورهای دیگر فقط می‌توانست این تسهیلات را از خارج خریداری کند. این تحریم‌ها از یک جهت ایران را ضعیف و از جهت نظامی قوی می‌کند.

استاد دانشگاه ترکیه در پاسخ به این سوال که تعاملات علمی- دانشگاهی ایران با ترکیه را چطور ارزیابی می‌کنید؟ گفت: متاسفانه روابط ایران و ترکیه به لحاظ دانشگاهی خوب نیست. طبیعتا این روابط باید پیشرفت کند، زیرا یک سری نکات هست که ما داریم و می‌توانیم به شما ارائه کنیم و از طرفی یک سری موارد هست که ما نداریم و شما می‌‎توانید آنها را به ما ارائه کنید.

امنیت توریست‌ها در ایران بهتر از ترکیه و حتی بیشتر از کشورهای اروپایی است

 چلنگ در ادامه تصریح کرد: روابط دو طرفه ایران و ترکیه برای هر دو کشور بسیار مهم است، زیرا هر دو کشور در جهان اسلامی به نوعی ادعای ریاست دارند! قبل از بحران تورم در ایران، حدود سه میلیون نفر از ایرانیان به ترکیه می‌آمدند، اما اکنون این آمار خیلی کم شده است. ترک‌ها نسبت به ایرانیان شاید پنج درصد به ایران می‌آیند و از ایران می‌ترسند، زیرا شبکه‌های تلویزیونی تصویر بدی از ایرانیان نشان می‌دهند و می‌گویند که در ایران امنیت و آرامش نیست، اما به نظر من امنیت برای توریست‌ها در ایران بهتر از ترکیه و حتی بیشتر از کشورهای اروپایی است.

وی با بیان اینکه من 15 بار به ایران سفر کرده‌ام و خوشبختانه شرکت‌های مسافربری هم خیلی پیشرفت کرده‌اند، گفت: ما از لحاظ روابط دانشگاهی باید تلاش کنیم، به طور مثال ما در ترکیه چند رشته داریم که بدون زبان فارسی تدریس آنها دشوار خواهد بود. به عنوان مثال تاریخ سلجوقیان کاملا به زبان فارسی است یا حتی  رشته عرفان نیاز به آموزش با زبان فارسی دارد. نکته مهم دیگر این است که زبان ترکی شاید دارای ده‌ها هزار کلمه فارسی باشد.

استاد تاریخ مذاهب اسلامی دانشگاه ترکیه تاکید کرد: ما باید روابط خوبی با هم داشته باشیم البته این بستگی به کار و کوشش اساتید دو کشور دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ترکیه روابط بین الملل گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است