Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: با اعتقاد، شناخت و حضور بین دانشجویان باید بگویم بهترین محیط‌های دانشجویی را دانشگاه‌های ما دارند. حالا اگر بعضی دانشجویان را می‌بینیم که کمی مقنعه‌شان عقب است یا لباس نامناسبی بر تن دارند، نباید همه دانشگاه را زیر سؤال ببریم.

به گزارش گروه دانشگاه ایرنا از گزارش روز یکشنبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، منصور غلامی گفت : به واسطه سفرهای خارجی یا به دلیل آشنایی با والدین و اساتید دانشجویان، جوانانی را می‌شناسم که به هر دلیل در خارج از کشور هستند و می‌گویند ما لحظه شماری می‌کنیم تا شرایطی حاصل شود و بتوانیم به کشور بازگردیم و ما باید بتوانیم این ارتباطات را حفظ کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در مورد جذب نخبگان، توضیح داد: کاری که در برنامه‌های ما قرار دارد، جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور به سمت داخل است.باید قبول کنیم که جاذبه‌هایی در خارج از کشور وجود دارد و علی‌رغم دلسوزی و علاقه و وابستگی به داخل، می‌تواند آنان را نگه‌دارد. ما باید بتوانیم این جاذبه‌ها را خنثی کنیم؛ در همین رابطه ما نزدیک 150 پروژه مشترک با دانشگاه‌های خارج از کشور داریم که اساتید دکتری ما با اساتید و محققین خارجی انجام می‌دهند.

**وضعیت دانشگاه ها در رتبه بندی ها
غلامی در مورد وضعیت دانشگاه های کشور در رتبه بندی های بین المللی، خاطرنشان کرد: بر اساس یکی از رنکینگ‌ها 23 مورد از دانشگاه‌های ما و بر اساس رنکینگ دیگری 18 مورد دیگر از دانشگاه‌ها، جزء لیست هزار دانشگاه برتر دنیا هستند.
وی افزود: دو یا سه مورد از دانشگاه‌های ما رتبه زیر 500 هستند و به این علت است که ما تازه وارد جریان رتبه‌بندی جهانی به‌عنوان رتبه‌بندی کلی دانشگاه‌ها شده‌ایم. ما در مقایسه با دانشگاه‌های مطرح دنیا خیلی جوان هستیم که آنها 300 تا 400 سال سابقه برای خود تعریف می‌کنند و ما نسبت به آنها جوان‌تریم.
وزیر علوم افزود: گاهی می‌گوییم دانشگاه تهران 80 یا دانشگاه‌های دیگر 100 سال سابقه دارند اما قطعاً آنچه که امروز بر اساس آن ارزیابی، رتبه‌بندی می‌شویم اکثراً دستاورد پس از انقلاب اسلامی است. فکر می‌کنیم اگر تعداد دانشگاه‌های ما زیاد باشد، آیتم خوبی است، در حالی که الان در دانشگاه‌های بزرگ، جمعیت بزرگ دانشجو و استاد است که رتبه دانشگاه را بالا می‌برد.

**هدف وزارت علوم از طرح ساماندهی
غلامی در مورد طرح ساماندهی دانشگاه ها، تاکید کرد: در طرح سامان‌دهی که تکلیف شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون برنامه ششم توسعه است، در حال ساماندهی مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها هستیم. تلاش ما این است که دانشگاه‌های کوچک را به صورت شبکه‌ای ذیل یک تابلو قرار دهیم؛ بدون اینکه ضرورتی داشته باشد که آنها را تعطیل کنیم.
غلامی خاطرنشان کرد: اگر هم بعضاً ضرورت داشته باشد حتماً کار کارشناسی خواهد شد که از تعداد دانشگاه‌های کوچک کم کنیم و آنها را در خوشه‌ای از مراکز آموزشی ـ پژوهشی ذیل تابلوی دانشگاه‌های بزرگ قرار دهیم و اگر این اتفاق بیفتد، قطعاً رتبه‌‍بندی‌های جهانی ما در خیلی از دانشگاه‌های جوان مثل ارومیه، زنجان، دانشگاه بوعلی‌سینا، دانشگاه شهید چمران یا دانشگاه گیلان بالا می‌آید.

**دانشگاه های نسل سه و چهار
وی در مورد کارکرد دانشگاه های نسل سه و چهار، توضیح داد: دانشگاه‌های ما که تحت عنوان نسل سه و چهار تعریف می‌شوند در واقع دانشگاه‌های کارآفرین و دانشگاه‌های آینده‌نگارانه همچنین حاضر در جامعه هستند.
وزیر علوم یادآور شد: دانشگاه‌هایی که بر پایه نیازهای جامعه و بر روی فضای جدید امکانات و فناوری‌های خاص قرار می‌گیرند و به نوعی، از اتکا و استقرار بر روی داشته‌های فیزیکی به داشته‌های معنوی و با قابلیت تحرک بالا منتقل می‌شوند. البته دانشگاه‌های ما به دانشگاه‌های نسل سوم ورود پیدا کرده‌اند.
غلامی گفت: مراکز صنعتی توان مالی زیادی ندارند برای اینکه به سمت دانشگاه‌ها بیایند. بسیاری از صنایع ما با تکنولوژی جدید، به هر دلیلی کار نمی‌کنند. بعضاً می‌گویند چون رقابت در عرضه محصولات وجود ندارد نیاز به این کار نیست؛ بخشی را هم که ما می‌دانیم این است که تحریم‌ها دسترسی ما را خیلی محدود کرده است.

**برنامه آینده وزارت علوم برای دانشگاه ها
غلامی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد برنامه آینده وزارت علوم برای دانشگاه ها، اظهار کرد: برنامه ما برای آینده دانشگاه‌ها این است که بازنگری و تجدیدنظر در رشته‌ها، دوره‌ها، محتوای دروس و به‌روز‌رسانی عناوین و محتوای دروس داشته باشیم. این کار شروع شده و ادامه دارد.
وی ادامه داد: مورد دیگر سامان‌دهی آموزش عالی به معنی بازنگری در مدل اداره دانشگاه‌ها و قراردادن دانشگاه‌ها در کنار هم برای تشکیل مراکز علمی دانشگاهی بزرگ است.
به گفته وزیر علوم، حضور فعال در رشته‌های جدید و بین‌رشته‌ای نیز در دستور کار است. خیلی از رشته‌های ما در حال حاضر هم قدیمی شده‌اند و هم دانش آموختگان آن رشته بازار جذب چندانی ندارند، بنابراین عناوین و محتوای آنها باید عوض شود.
غلامی این نکته را یادآور شد که بحث حضور تعداد د رخور ‌توجهی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی برنامه دیگر وزارت علوم است.

**فرصت مطالعاتی استادان در صنعت تصویب شد
وی همچنین از ایجاد فرصت مطالعاتی برای استادان در صنعت خبر داد و گفت: فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت تصویب شده و با وزارت صنعت، معدن و تجارت قرارداد بسته شده است. با مصوبه‌ای به دانشگاه‌ها اعلام کرده‌ایم که اعضاء هیأت علمی جوان در دوره پیمانی خود که حداقل سه تا پنج سال به طول می‌انجامد، حتماً باید شش ماه تا یک سال در صنعت، فرصت مطالعاتی را با دریافت حقوق از دانشگاه‌ها و با حمایت مالی از پروژه‌هایی که مهم تلقی می‌شوند، بگذرانند؛ یعنی اگر پروژه‌ای را آغاز کردند و مصوب شد آن پروژه مهم و کلیدی می‌باشد، دانشگاه به آنان هزینه اضافه خواهد داد.

**نظرسنجی فرهنگی از دانشجویان
وزیر علوم با اشاره به نظرسنجی هایی که از دانشجویان به عمل آمده است، توضیح داد: به‌طور میانگین بالای 92 درصد دانشجویان ما اعتقاد به خدای واحد، معاد و پیامبر دارند و چون شیعه هستند قطعاً بحث امامت هم در این اعتقاد وجود دارد.
وی تاکید کرد: 92درصد میانگین است و ما 97 درصدی هم داشته‌ایم؛ بیش از 85 درصد گفته‌اند ما انقلاب اسلامی را دوست داریم. حضرت امام(ره)، مقام معظم رهبری و شخصیت‌های ملی و فرهنگی کشور خود را دوست داریم و به آنان علاقه‌مندند.
به گفته وزیر علوم، بیش از 70 درصد گفته‌اند در صورتی که برای میهن اتفاقی پیش آید ما ایستادگی می‌کنیم و این آمار زیبایی است. آمار نشان می‌دهد فضای موجود در دانشگاه‌ها فضای خوبی است و باید بپذیریم جوانان شجاعت خاصی در ابراز عقیده دارند و هم قطعاً تجربه کمتری نسبت به من و شما دارند.
وی افزود: تعدادی از جوانان در ارتباط با تجربه‌اندوزی، با شک کردن، سؤال کردن و اعتراض کردن به تعادل می‌رسند. پس از بررسی، مشاهده می‌کنیم که وقتی دانشجویان ما به مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری می‌رسند، ثبات فکری، خط‌مشی و شخصیتی آنان بسیار بیشتر شده است.
غلامی این نکته را هم خاطرنشان کرد که ما باید بپذیریم دانشجوی جوان 18 تا 20 ساله در دانشگاه وقتی در فضای دانشجویی قرار گیرد، احتمالاً سؤال بیشتر داشته باشد و بعضی افراد را زیر سؤال ببرد اما وقتی آنان را در چهار یا پنج سال بعد بررسی می‌کنیم خواهیم دید خیلی تغییر پیدا کرده‌اند.
**9492**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط هاي دانشگاهي فرصت هاي مطالعاتي وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان نخستین دانشکده علوم خانواده ایران، دوازدهم اردیبهشت با حضور معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و رئیس دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی استاد شهید دانشگاه تهران که با دستور رئیس دانشگاه تهران به عنوان مشاور دانشکده علوم خانواده فعالیت می‌کند، در آئین بهره‌برداری از اولین ساختمان این دانشکده که همزمان با روز معلم و استاد برگزار شد، حضور داشت و روبان این افتتاحیه را قیچی کرد. دکتر الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، دکتر زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا (س) و دکتر فخرالسادات نصیری مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم حضور داشتند.

دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح ساختمان دانشکده علوم خانواده که با حضور رئیس دانشگاه تهران و معاون آموزشی وزیر علوم برگزار شد، به اهمیت مسئله خانواده اشاره کرد و گفت: بسیاری از تهاجم‌های دشمن در راستای حذف و انحراف خانواده و فردگرایی و فاصله گرفتن از یک زندگی جمعی و مشارکتی و طبیعی در خانواده است؛ بنابراین رئیس‌جمهور کشورمان عنوان «جنبش تعهد به خانواده» را در سازمان ملل مطرح کردند.

استاد دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه حرکت غرب در سه حیطه «با نفی جنسیت در سند ۲۰۳۰»، «رواج خانواده‌های تک واحدی» و «با به رسمیت شناختن خانواده‌های انحرافی و هم‌جنس» به خانواده ضربه می‌زند، تاکید کرد: وظیفه داریم مبانی و زیرساخت‌های شناساندن خانواده‌های فطری و طبیعی که اساس تربیت انسان‌ها در آن شکل می‌گیرد را مورد توجه قرار دهیم، بر این مبنا ایستادگی کنیم و پایداری نشان دهیم و در حیطه علمی قوی پیش برویم و تاکید بر خانواده گسترده در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را معرفی کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان مرکزیت و محوریت شناساندن خانواده، پشتیبانی از خانواده و انتشار و گسترش فکر در حوزه خانواده عمل کند، گفت: سند تعهد به خانواده آماده شده است و این سند در روز بین‌المللی خانواده رونمایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در دوره جاری مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم تا در شورای گسترش آموزش عالی مصوب کنیم که دانشکده علوم خانواده در سه دانشگاه تهران، شهید بهشتی و الزهرا (س) ایجاد شود.

دکتر عمو عابدینی، گسترش فعالیت‌های علمی بین رشته‌ای در قالب دانشکده علوم خانواده را مسیر درستی در راستای تقویت خانواده در پرتو تعلیم و تربیت دانست و خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی وزارت علوم که سال گذشته به دانشگاه‌ها اعلام شد، ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده مورد تاکید قرار گرفت.

در آغاز این برنامه نیز دکتر فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، گزارشی از روند تأسیس و راه‌اندازی این دانشکده ارائه کرد و گفت: نیاز بود مبنای تأسیس این دانشکده بر پایه توسعه زیست‌بوم، گفتمان‌سازی، اجتماع‌سازی و ارائه راه حل‌های بر پایه نوآوری اجتماعی داشته باشیم؛ چراکه ضرورت تأسیس دانشکده علوم خانواده بر پایه برخی شاخص‌ها نظیر جمعیت، سلامت اجتماعی، سلامت فیزیکی و توانمندسازی و مباحثی در زمینه حکمرانی است.

وی در ادامه سخنان خود به معرفی ارکان دانشکده تازه تأسیس علوم خانواده پرداخت و گفت: دانشکده دارای چندین رکن از جمله بخش آموزش و پژوهش، اندیشکده کسب‌وکار خانوادگی، مرکز مطالعات زنان و خانواده و خانه خلاق و نوآوری، آزمایشگاه تأثیر، اندیشکده تأثیر و نوآوری اجتماعی و مرکز جامع تعلیم و تربیت خانواده‌محور است.

رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران همچنین به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: این دانشکده با گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری دارد و یکی از گروه‌های مستقر در این دانشکده به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اجرا می‌شود.

دکتر یزدیان به اهداف راه‌اندازی اندیشکده کسب‌وکار این دانشکده نیز پرداخت و گفت: هدف از راه‌اندازی این اندیشکده، افزایش توانمندی در حوزه کسب‌وکار خانوادگی و کنشگری سالم بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت است.

رئیس دانشکده تازه تأسیس علوم خانواده دانشگاه تهران، ضمن معرفی و بیان اهداف مرکز مطالعات زنان و خانه خلاق و نوآوری، از راه‌اندازی آزمایشگاه تأثیر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آزمایشگاه جامع، نخستین آزمایشگاه در حوزه علوم انسانی است و یک ابرپروژه و یک پروژه پیشران و یک هم‌آفرینی برای آینده است که عملاً فعالیت‌ها، طرح‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در حوزه زنان انجام خواهد شد را از نظر تأثیرگذاری بررسی می‌کند.

وی هدف از تأسیس اندیشکده بانکداری و نوآوری اجتماعی را ارتقای پژوهش‌ها در زمینه بانکداری و مالی بر پایه نوآوری اجتماعی ولی برای ارتقای تعالی خانواده دانست و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه جذب دانشجو در این دانشکده پرداخت و پذیرش از طریق آزمون سراسری، استاد محوری و معرفی از طریق سازمان‌ها و ارگان‌ها را از جمله روش‌های جذب دانشجو در این دانشکده برشمرد.

وی در پایان به راه‌اندازی سایت دانشکده علوم خانواده به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسه اشاره کرد و گفت: به زودی زبان عربی نیز به این زبان‌ها افزوده می‌شود.

کد خبر 749969

دیگر خبرها

  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • رده نهم، بهترین رتبه تیم‌های میکس تفنگ بادی
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • «پدیده کنکور ۱۴۰۲» و پدرش جان باختند
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران